Klinkers

29|7 > et 13|8
EEN CULTURELE ZOMERHAPPENING IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD VAN BRUGGE
29 JULI t.e.m. 13 AUGUSTUS 2005


Het stadsfestival KLINKERS kleurt dit jaar tussen 29 juli en 13 augustus voor de elfde keer fijntjes de skyline van de Brugse binnenstad bij. Twee weken lang vullen verrassende geluiden uit de schatkamers van de mondiale muziekscène de Burg, het Gruuthuseplein en andere binnen- en buitenkantjes van de stad.

'Gratis' is een woord dat op een groot deel van het KLINKERSprogramma slaat. Met uitzondering van de KLINKERS INTIEM concerten, die omwille van de beperkte capaciteit van het Gruuthuseplein én hun intieme karakter betaalconcerten zijn, is het festival volledig gratis toegankelijk.

'Exclusief'! 0nder meer Luka Bloom, Pink Martini, Madeleine Peyroux én Maria del Mar Moreno halen we voor een exclusief zomerconcert naar Brugge.

PROGRAMMA :

vrijdag 29 juli - Burgplein - gratis!
RACHID TAHA (alg)
Arabier, moslim én vooral Europeaan die op zijn vijfde album 'Tékitoi' zijn identiteit fantastisch weet om te zetten in een soort araborock: stevige rock, hevig beïnvloed door Algerijnse raï, met volop plaats voor opzwepende Arabische percussie.

zaterdag 30 juli - Burgplein - gratis!
SIOEN (b)
Gents singer-songwriterfenomeen dat zijn rauwe stem zelf van de nodige dosis piano voorziet, op een wel heel uitbundige manier. Met 'See You Naked', zijn eerste lading bijzondere popliedjes, veroverde hij twee jaar terug zonder veel moeite festivalvlaanderen.

zondag 31 juli - Burgplein - gratis!
LA PANIKA (fr) + LA CARAVANE ELEKTRO (fr) = tziganotronic
Prettig gestoorde Balkanfanfare met voeten in het legenarische Taraf Borzo. Onder de noemer 'tziganotronic' nu in combinatie met een stevige schep elektronica, geproduceerd door La Caravane Electro!

maandag 1 + dinsdag 2 augustus - diverse locaties - gratis!
KLINKENDE KROEGEN
live bands in een apart stukje Brugs patrimonium

woensdag 3 augustus - Gruuthuse - betaalconcert (*)
MADELEINE PEYROUX (usa)
Exclusief festivalconcert van de vocaliste die een paar maanden terug opnieuw wist te verrassen met de nieuwe cd 'Dreamland'. Een sfeervolle, jazzy trip door de wondere wereld van de Amerikaanse muziek. Van Bessie tot Eliott Smith, van Hank Williams tot Bob Dylan, alles met een stem die onwillekeurig verwijst naar de hese alt van Billie Holliday.

donderdag 4 augustus - Gruuthuse - betaalconcert (*)
MARIA DEL MAR MORENO y GRUPO (sp)
Pure flamenco-poëzie van de gepassioneerde bailaora uit Jerez, die de soléas, algérias, seguiriyas en bulérias op onnavolgbare wijze tot leven brengt, hierin bijgestaan door haar groep. Exclusief festivalconcert!

vrijdag 5 augustus - Burgplein - gratis!
PINK MARTINI (usa)
Niet-alcoholische mix van Cubaans dansorkest uit de jaren '30, klassiek kamermuziekensemble, Braziliaanse marchin band, Franse cafériedels en Japanse film noir. Exclusief festivalconcert, in het zog van hun nieuwe cd 'Hang On Little Tomato'.

zaterdag 6 augustus - Burgplein - gratis!
iMUSICALIA (it)
iMusicalia heeft grote oren voor Italiaanse folklore in het algemeen en de tarantella in het bijzonder. Muzikale goudzoekers met een frisse geest verklanken Zuid-Italië op zijn mooist. Exclusief festivalconcert!

zondag 7 augustus - Burgplein - gratis!
LUKA BLOOM (irl)
Luka Blooms ster zorgt al langer voor een warme gloed aan et singer-songwriterfirmament. Met zijn nieuwe cd 'Innocence' lijkt die voorlopig niet te doven. Exclusief festivalconcert!

maandag 8 augustus - Astridpark - gratis!
OPENLUCHTBIOSCOOP
MIRA
(Fons Rademakers, 1971)
Hét onbetwiste kassucces van de Vlaams-Nederlandse film, gebaseerd op de streekroman van Stijn Streuvels over een gesloten dorpsgemeenschap in West-Vlaanderen die zich hardnekkig verzet tegen de bouw van een brug over de Schelde.

dinsdag 9 augustus - Astridpark - gratis!
OPENLUCHTBIOSCOOP
ASCENSEUR POUR L'ECHAFAUD
(Louis Malle, 1957)
Opmerkelijke debuutfilm van Louis Malle, die de explosie van de 'Nouvelle Vague' inzette. De legendarische jazz-trompettist Miles Davis zorgde voor een bijzonder zwoele en beklijvende soundtrack.

woensdag 10 augstus - Gruuthuse - betaalconcert (*)
SOLEDAD (b)
Jong instrumenaal kwintet van erg hoog artistiek niveau op accordeon, viool, piano, gitaar en contrabas. Hun waarmerk: virtuoze, wervelende concerten waarin Argentijnse tango op volstrekt eigenzinnige wijze versmelt met zowel klassieke als hedendaagse muziek.

donderdag 11 augstus - Gruuthuse - betaalconcert (*)
RENAUD GARCIA FONS (f) - 'Entremundo'
Fascinerend muzikaal project onder leiding van de 'Paganini van de contrabas'. Met 'Entremundo' tekent deze virtuoos van de 5-snarige akoestische bas opnieuw voor een beklijvend concert. Exclusief festivalconcert!

zaterdag 13 augstus - diverse locaties - gratis!
BENENWERK - Ballroom Brugeoise
BENENWERK laat zijn publiek huppelen, walsen of breakdancen tussen tien stemmige pleinen en binnenlocaties. Brugge wordt zo een stad van vele dansbare muziekjes: latin, salsa, tango, valse-musette, brazilian beats, funk, breakdance...
Voor mensen die hun techniek, of het gebrek daaraan, nog even willen bijschaven regelen we op de meeste locaties vooraf spoedcursussen vermomd als dansinitiatie.
Een waar volksfeest waar de afgelopen jaren tienduizenden mensen letterlijk hun beste beentje kwamen voorzetten.
Dit jaar met concerten van o.a. US3 (us) - CEUX QUI MARCHENT DEBOUT (f) - EROL ALKAN (uk) - ORQUESTA CON CLAVE (nl) - COMPAGNIE MAÎTRE GUILLAUME (f) - STILLE DISCO (nl) - BAL MODERNE (b) -TANGO ZERO DOS (b) - WAWADADAKWA (b) - ...

PRIJS :
GRATIS
(*) Betaalconcerten in de reeks KLINKERS INTIEM
Algemene toegangsprijs: € 10

RESERVATIE :
- reservaties / ticketverkoop: In&Uit Brugge ('t Zand 34), online via www.tinck.be
of telefonisch via 070 22 50 05.
- Bij slecht weer (regen of wind) of bij slechte weersvoorspellingn gaan de KLINKERS INTIEM-concerten, voorzien in Gruuthuse, door in de Stadsschouwburg.


ORGANISATIE :
KLINKERS is een organisatie van het Stadsbestuur Brugge, Dienst Cultuur. Programmering, productie en realisatie: Muziekcentrum Cactus vzw
BENENWERK is een organisatie van Stricto Tempo (productie en realisatie) en Stad Brugge, Dienst Cultuur i.s.m. Cactus vzw Muziekcentrum, Cultuurcentrum Brugge, Festival Van Vlaanderen Brugge, Café De Vuurmolen.


Pour plus d'informations > http://www.klinkers.be


Information pratique :
INFO:
T 050 33 20 14
E info@klinkers-brugge.be